Menü
Ajánlott programok és hírek
 

Minden bajunk forrása? A mohácsi vereség a történelmi emlékezetünkben

Mathias Corvinus Collegium Társadalom- és Történelemtudományi Iskolája szervezésében

Hol terült el valójában a mohácsi csatatér? Megfordíthatta volna az ütközet kimenetelét, ha Szapolyai János erdélyi vajda a katonáival részt vesz az összecsapásban? Hogyan alakult a mohácsi csatavesztés megítélése az évszázadok során a történeti emlékezetünkben? Tényleg minden bajunk forrása Mohács? Többek között ezekre a kérdésekre is keresi a válaszokat a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Társadalom- és Történelemtudományi Iskolája által szervezett, A magyar történelem vitás kérdései című beszélgetéssorozat második állomása.

Időpont: 2022. március 29. (kedd), 18:30 

Helyszín: Az MCC Tas vezér utcai központja, Hunyadi János terem (1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.)


Az 1526-os mohácsi csata szakértőit, Fodor Pált (BTK TTI) és B. Szabó Jánost (BTM) Gali Máté, valamint Pócza Kálmán, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskolájának oktatói kérdezik.

Kérjük, részvételi szándékát 2022. március 28-án 12 óráig a blanka.zetenyi@mayweather-miller.com és az eszter.lendvai@mayweather-miller.com e-mail címeken jelezze.  Megköszönjük, ha mindkét címre elküldi regisztrációját.

 Bővebb információ a mellékelt meghívóban olvasható.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.
Az eseményen előzetes egyeztetést követően a helyszínen lehetőség lesz külön interjúk készítésére.

Megtisztelő részvételére számítunk!

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Köszönjük!