Menü
Saját programok és hírek
 

Vekerdi Online Klub

Bemutatkoznak a Vekerdi László szakosztály új jelentkezői: Fabó Edit és Varga Szabolcs

Vekerdi Online Klub 2021. november 25-én (csütörtök) 16 órától, ahol:

 

bemutatkoznak a Vekerdi László szakosztály új jelentkezői
(Minden új jelentkezővel először interjú készül, majd félidőtől bárki kérdezhet, beszélgetünk.)

 

Eseményünk Zoom linkje (már 15.45-től élni fog): https://us02web.zoom.us/j/86956094218?pwd=WXE0aS91bUVPeVlSWEJ3N0tZT2p5Zz09

 

November 25-én két kutatóval ismerkedünk:
16 órától: dr. Fabó Edittel beszélgetünk. Javasolt témája: A dualizmus kori nemzeti ünnepek kultusza és társadalmi programképző szerepe

 

"Fabó Edit 1964. november 19-én született Orosházán, mégis Gyomaendrődön nőtt fel orvos családban. Első, könyvtár-magyar szakos diplomáját megszerezve 1987-ben Budapestre költözött, és az ELTE Egyetemi Könyvtárban helyezkedett el. A közel háromévtizedes, sokrétű könyvtári munkája kiterjedt kulturális és tudományos projektek szervezésére, rendezésére, s mindemellett médiamenedzseri (1998) és szociológusi (2000) végzettséget szerzett, illetve a történelemtudományok területén megkapta PhD-fokozatát (2009). 2010-től kezdődően csatlakozott különböző hazai és külföldi tudományos társaságokhoz. Egyedülállóként több mint két évtizede él a Belvárosban. Kikapcsolódásként szívesen jár színházba, kiállításokra és kirándulásokra."

 

Edit egy újságcikkét is elküldte:  ide kattintva olvasható 

 

 

17 órától dr. Varga Szabolccsal beszélgetünk. Javasolt témája: Létezik-e horvát-magyar közös múlt, és mire lehetne használni most?

 

"Varga Szabolcs vagyok, 1978-ban születtem Veszprémben. A Pécsi Tudományegyetemen történelmet és klasszika-filológiát tanultam. 2008-ban doktoráltam. 17 évet tanítottam egyházi felsőoktatási intézményben, és hosszú időn át vettem részt az M5 Felsős című ismeretterjesztő műsorában. Nős vagyok, három gyermekünk van, 11-16 éves kor között. Baranya megyében Magyaregregyen élünk, ami arról ismert, hogy a határában áll a Máré-vár és itt játszódik az Egri Csillagok nyitójelenete. A BTK TTI Közép-Európa és Balkán Története osztályon dolgozom."

 

Szabolcs bemutatkozó tanulmánya itt érhető el.

 

Mint mindig, online klubunk ingyenes és nyilvános, vendégeket is szívesen látunk!

Programnaptár
Mai napi programok
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.