Menü
Saját programok és hírek
 

Vekerdi online klub 3.

Társulatunk Vekerdi László Szakosztályának rendezvénye

MTT Vekerdi László Szakosztálya tisztelettel meghívja 2020. december 10-én, csütörtökön 16-18 óráig tartandó (Zoom) online klubjába.
Vendégeink Berlinből: Dalos György és Dunai Andrea
Az első órában Szekfü András kérdezi a vendégeket, majd rövid szünet után közös beszélgetés következik. A Zoom link már kipróbálható, és aznap fél négytől élni fog:
https://us02web.zoom.us/j/89353547659


Dunai Andrea írja magáról: "Proveniencia kutató vagyok. Olyan műtárgyak származástörténetét vizsgálom – ha kapok megbízást – amelyek a náci időkben kallódtak el.
A kutatást magam tanultam ki. Külker Főiskolát végeztem anno."
Lásd még:
Az évszázad jóvátételi pere (Népszabadság Kiadó 2009) Hatvany F. gyűjteményének széthullása és a család jóvátételi perének bedőlése.
Javak sorsa. Az 1944/45-ben Magyarországról a Német Birodalomba hurcolt kulturális- és ipari javak sorsa, azoknak a megtörtént vagy elmaradt restitúciója. (2019, Napvilág).


Dalos György (Budapest, 1943. szeptember 23. –) Füst Milán-díjas és az NSZK Szövetségi Érdemrendjének Első Osztályú Érdemkeresztjével kitüntetett magyar író, műfordító és költő. A moszkvai Lomonoszov Egyetem történelem szakán szerzett diplomát. 1968-ban mint egy szélsőbaloldali diákcsoport tagját hét havi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Munkáját elvesztette és nem jelenhettek meg könyvei. Német és szovjet szakkönyvek és folyóiratok fordításából tartotta fenn magát. 1984-től kapott rendszeresen  munkát német nyelvterületen és 1995 óta Berlinben él, a Szász Művészeti Akadémia levelező tagja, egy berlini hetilap szerkesztője.
Forrás: Wikipédia. Ugyanott hosszú lista műveiről.

Vendégeink műveiből egy kisebb válogatást állítottunk össze (tanulmányok, könyvrészletek). Kérje a vlsz.mtt@gmail.com e-mail címen!

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.