Menü
Ajánlott programok és hírek
 

Kutatók Éjszakája - 2020. november 27-én

Online felolvasóest a TK Kisebbségkutató Intézetében

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete a Kutatók Éjszakáján online felolvasó estet tart rövid, négy-öt perces, esszékkel, arról, hogy a különböző kutatási témákban, szituációkban, egyéni kutatói életutakban miként jelenik meg a haza, az otthonosság mint egy-egy nagyobb közösséghez való, informális, intim kötődés.

A program keretében rövid esszék, gondolatok fognak elhangzani: Papp Z. Attila: Az infarktus esztétikája; Zsigmond Csilla: Megleltem? Íme…; Bogdán Péter: Ott vagyok otthon, ahol elfogadnak; Durst Judit: Menekültként otthon Kanadában: Intimitás a digitális roma rokonságban; Kováts András: Haza, avagy a visszatérés mítosza; Tóth Ágnes: „mert ez a mi hazánk, nem Németország”; Marchut Réka: Bukaresti magyarokról, otthonról és hazáról; Eiler Ferenc: Egy német énekeskönyv margójára; Filep Tamás Gusztáv: „A néma ősök várócsarnoka”; Bányai Viktória: „Mutassuk meg nem szóval, de tettekkel”; Szerbhorváth György: Tényleg édes és dicső a hazáért meghalni?; Nagy Pál: : „Ó, kérem, én magamnak játszom.”; Bárdi Nándor: Kötődéskutatás

 

Az online ZOOM közvetítés 2020. november 27-én, pénteken, 18 órakor indul. Az esszéket felkért hozzászólók észrevételei követik, majd szabad vitára, beszélgetésre invitáljuk az érdeklődőket.

A programhoz a következő linken lehet kapcsolódni:

https://zoom.us/j/96284499319?pwd=Y3AzaXlmUWppZjZVWHFBN0tXRjRpdz09 (Passcode: 346939)

 

A rendezvényen készült felvétel a későbbiekben elérhető lesz a szervező intézet honlapján is.

 

Megtisztelő jelenlétükre az online térben is számítunk!

 

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Köszönjük!