Menü
Saját programok és hírek

Miénk a vár! 4. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál

Negyedik alkalommal rendezi meg a MTT a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal közösen a "Miénk a vár" programsorozatot, melynek előprogramja keretében Szigetvár ostromának 450. évfordulója alkalmából konferenciát tartunk

Három esztendős hagyománya van azoknak a történeti és örökségvédelmi konferenciáknak, melyeket évente egy alkalommal szervezünk a történészek, műemlékvédelmi szakemberek, intézményvezetők és a téma iránt érdeklődő kutatók, diákok számára a Miénk a Vár! Országos kulturális és hagyományőrző várfesztivál programjaihoz illeszkedve. Az egy-egy aktuális évfordulóhoz köthető tematika mentén a legkiválóbb szakemberek előadásaiból szervezzük a rendezvény első blokkját.  A második részben a várainkhoz kapcsolódó intézményi, műemléki rekonstrukciókról konkrét példákat bemutató előadások teszik lehetővé a szakmai tapasztalatcserét.
Célunk, hogy ez a rendezvény évről-évre a történeti, várakhoz köthető örökségvédelmi és turisztikai témakörök mentén értékes és fontos tudományos eseményként gazdagítsa az ország tudományos életét.  
E három tematikus kapcsolódásból eredő szinergia kiemeli rendezvényünket a tudományos konferenciák sorából, s így válik fontos tudományos, örökségvédelmi és szakmai turisztikai eseménnyé egyaránt.
A tudományos ismeretterjesztés érdekében a téma elismert szakembereinek részvétele a garancia az értékek közvetítésére.

 Az idei esztendőben Szigetvár kerül előtérbe, hiszen ostromának 450. évfordulója van. Az esemény kapcsán 2016. május 12-én Budapesten a Vajdahunyadvárban megrendezésre kerülő konferencia részletes programját itt olvashatják.

A konferencia szervezője:

Dr. Hermann Róbert

a Magyar Történelmi Társulat
elnöke

 

Dr. Estók János
a Magyar Mezőgazdasági Múzeum
és Könyvtár
főigazgatója

Programnaptár
Programok a közeljövőben
Támogatóink
 
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Köszönjük!