Menü
Társulati kiadványok
 

Történelemtanítás a történelemtanításért

Jubileumi válogatás

Megjelent a Történelemtanítás online szakdidaktikai folyóirat évfordulós kiadványa. A kötet kiadásának apropója, hogy a Magyar Történelemi Társulat támogatásával működő Történelemtanítás 2020-ban ünnepli alapításának 10. évfordulóját. A válogatás a jubiláló folyóirat legfontosabb, legérdekesebb írásait tartalmazza.

A papíralapon és online verzióban (https://pea.lib.pte.hu/handle/pea/23750) egyaránt elérhető kötet válogatott írásai lenyomatát adják az elmúlt tíz év történelemoktatásáról való gondolkodásának, amelyek a későbbi tudományos diskurzusokban hivatkozási alapként vehetők számba. Az írások közlésénél szempont volt az eredeti online verzió de a papíralapon történő megjelenésben bizonyos írások rövidítve jelennek meg. A tanulmányok szakirodalmi jegyzéke a tudományos normáknak megfelelően kiegészítve és aktualizálva jelenik meg.

A kötet fontos újdonsága a bevezető tanulmány, amely az elmúlt harminc év történelemtanításának mozaikszerű feldolgozása, friss adatokkal aktualizált bibliográfiákat, valamint az újabb szakirodalommal kiegészített tanulmányokat is tartalmaz, hogy a kötet minden írása naprakészen segítse a további történelemdidaktikai kutatásokat és a történelemtanárok pedagógiai munkáját. 

A kötetet a Magyar Történelmi Társulat elnökségének erkölcsi, anyagi, illetve a Tanári Tagozat elnökségének szakmai támogatásával állította össze  Dárdai Ágnes főszerkesztő, Kaposi József főszerkesztő-helyettes és. Katona András felelős Szerkesztő. A könyvet történészek, didaktikus és más neveléstudománnyal foglalkozó érdeklődő pedagógus kollégák, valamint valamennyi érdeklődő olvasó számára ajánljuk.

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.