Menü
Saját programok és hírek
 

A Magyar Történelmi Társulat hírei

Csukovits Enikő főtitkárnak a Társulati tagokhoz intézett levele

Tisztelt Kollégák!

 

Az elmúlt hónapok terveit mindannyiunk életében átírta a járvány. A veszteségek alól nem mentesült a Magyar Történelmi Társulat sem: tervezett, az előadókkal már egyeztetett rendezvényeink elmaradtak, és a bizonytalan helyzet – egy esetleges második járványhullám – miatt még ma sem tudhatjuk, sor kerülhet-e megtartásukra. A nehézségek ellenére azonban úgy készülünk, hogy az őszi időszakban újraindulnak a társulati programok.

 

Szeptember folyamán tervezzük megtartani a hagyományosan májusban esedékes éves közgyűlésünket. Ennek pontos dátumáról augusztusban értesítjük a tagságot. Nyári táborunkat ez évben augusztus helyett októberben tartjuk majd. Témája: A centrális fejlődés csomópontjai Magyarországon. Települések centrális szerepének változásai Magyarországon. A rendezvény helyszíne a Szekszárdhoz közeli Tengelicen található Hotel Orchidea lesz, dátuma: október 16-18. (A várható részvételi költség [szállás + étkezés]: 30.000 Ft/fő. Jelentkezni Csizmadia Erzsébetnél lehet azcsizmadia720@gmail.com e-mail címen, valamint minden a részletes tájékoztatást ide kattintva olvashat.) Van már tervezett dátuma egy harmadik társulati rendezvénynek is: a szegedi Trianon 100 konferenciánk időpontja 2020. november 12-e lesz.

 

Az őszi találkozásig jó pihenést kívánunk minden tagunknak. Ehhez olvasnivalót is ajánlunk: a Századok ez évben megjelent számait a nyomtatott megjelenéssel egy időben elérhetővé tettük a folyóirat honlapján, és ugyanott online elérhető a Századok könyvek sorozat 4. kötete is.

 

A Társulat tevékenységéhez kapcsolódó bármilyen ügyben mindig szívesen állunk rendelkezésére. Üdvözlettel:

 

Csukovits Enikő főtitkár

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.