Menü
Saját programok és hírek

Tanulmányírói pályázat

A Századok felhívása

Társulatunk folyóirata, a Századok tanulmányíró pályázatot hirdet doktoranduszoknak és azoknak a doktorjelölteknek, akik disszertációjukat 2020. szeptember 15-ig még nem védték meg. Olyan tanulmányok beküldését várjuk, amelyek témájukban új kutatási eredményt mutatnak be és érdemben módosítják eddigi tudásunkat az adott tárgykörben.

A pályázat feltételei:

1. 60–80 000 leütés terjedelmű szaktanulmány elkészítése a disszertáció témakörében, a terjedelembe beleértve a lábjegyzeteket és a szóközöket, a Századok közlési szabályainak pontos betartásával.

2. A doktori jogviszony hivatalos igazolása. 

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. szeptember 15.

A beérkező pályamunkákat a Századok szerkesztőségének, illetve szerkesztőbizottságának felkért tagjaiból álló zsűri bírálja el.

A legjobb beküldött tanulmányokat a folyóirat közli. A zsűri véleménye alapján első helyre sorolt tanulmány szerzője – mint „A 2020-as év legjobb doktorandusz szerzője” – bruttó 100 000 forint pénzjutalomban részesül.

A pályamunkákat elektronikus úton a szerkesztoseg@szazadok.hu címre kérjük eljuttatni.

Programnaptár
Programok a közeljövőben
Támogatóink
 
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Köszönjük!