Menü
Ajánlott kiadványok
 

Hídépítők

Arcképcsarnok a lengyel-magyar kapcsolatok szereplőiről

Mitrovits Miklós szerkesztésében megjelent a Hídépítők című kötet.
Az album a Rézbong Kiadó gondozásában és a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával jelent meg.  A kötetben 33 rendkívüli életrajz olvasható közel négyszáz fényképpel illusztrálva.
„A lengyel függetlenség visszaszerzésének centenáriumán azzal a nem titkolt reménnyel adjuk közre e harminchárom rendkívüli életrajzot, hogy a mai olvasót közelebb hozza a huszadik századi magyar–lengyel közös történelemhez, hogy sorsuk megismerésén keresztül példaként szolgálhassak a jelen és a jövő nemzedéke számára a magyar–lengyel kapcsolatok fejlesztésében. Az egyes személyek sorsán és tevékenységén keresztül megelevenedik a huszadik századi magyar–lengyel kapcsolatok története az első világháború kirobbanásától kezdve a lengyel függetlenség kivívásán, a két világháború közötti időszakon, a második világháborún, az 1956-os forradalmon és az ellenzéki együttműködésen keresztül egészen a rendszerváltásig. Politikusok, diplomaták, hírszerzők, cserkészek, önkéntesek, irodalmárok, történészek, egyetemi tanárok, menekültek, sportolók, katonák, művészek és fordítók önzetlen küzdelme bizonyíték a magyar–lengyel kapcsolatok mélységére és gazdagságára.”


Letöltés

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.