Menü
Ajánlott programok és hírek
 

Új, interaktív weboldal indul: magyaroktober.hu

Bemutató 2017. március 29-én 11 órakor a Széchényi Könyvtárban

Egy olyan weboldal indul útjára az 1956-os Emlékbizottság támogatásával, amely az 1956-os forradalom eseményeit online térben, interaktív felületen teszi hozzáférhetővé. Az adatbázis a magyar közgyűjteményi rendszer, civil archívumok, valamint külföldi források összefogásával jött létre, amely rekonstruálni képes azt az információs teret, ami a kor emberének gondolkodását, tetteit befolyásolta.
A honlap bemutatóját kiegészíti egy tárlat, ahol demonstrációs képernyőkön a Történeti Interjúk Tára audiovizuális gyűjteményeiből,valamint a Szabad Európa Rádió archívumából mutatnak be installációkat,dokumentum részleteket.


A vendégeket köszönti Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója.
Előadást tart Dr. Simándi Irén történész az 1956-os forradalomforrásairól, különös tekintettel a mozgóképes és rádiós dokumentumokra.
A Magyar Október-1956 az online térben bemutatása: Hanák Luca és LukácsBea, a Történeti Interjúk Tára munkatársai.

Programnaptár
Mai napi programok
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.