Menü
Századok

 A Századok a Magyar Történelmi Társulat lapja, mely 1867 óta folyamatosan megjelenik. 

 

Örömmel értesítjük, hogy a folyóirat szerkesztősége túl van a költözésen. Elhagyta a Budai várat és elfoglalta új szerkesztőségi helyét Budapesten a IX. kerületben, a Tóth Kálmán utca 4. szám alatti MTA Humánkutató Központjának épületében. Kérjük személyesen már itt keressen bennünket. (V. emelet 511. szoba)

 

A telefon pillanatnyilag még nem működik az épületben, de a szerkesztoseg@szazadok.hu e mailcímre érkező leveleket olvassuk.

 

Kiemelten fontos információ, hogy a Századok 151. évfolyamában az egyes számok - az eddigi gyakorlattól eltérően - immár nem korszakonkénti elrendezésben jelennek meg. A 2017-es évtől valamennyi szám vegyesen fogja tartalmazni a különböző történelmi periódusokkal foglalkozó írásokat. Ennek megfelelően minden szerzőnktől folyamatosan várjuk az újabb kutatási eredményeiket közreadó írásaikat.

 

A folyóirat külseje és belső képe is megújul, közlési szabályzata módosult. A lap összterjedelme a levegősebb oldalak kialakítása érdekében kissé csökken. Kérjük, hogy kéziratuk benyújtásakor mostantól az új előírásokat szíveskedjenek követni, különösen ügyelve a terjedelmi elvárásokra. 

 

Reméljük, hogy az új évfolyamtól kezdve megújított lapunkban minden szerzőnk és olvasónk örömét leli majd, s hogy a Századok felfrissülve tekinthet a múltra ― és a jövőbe.

 

Bővebb információért látogasson el a folyóirat saját weboldalára

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.