Menü
Saját programok és hírek
 

Vita a mohácsi csata témakörében

Társulatunk Dél-dunántúli Csoportjának pécsi rendezvénye

A Magyar Történelmi Társulat Dél-dunántúli Csoportja rendezvénysorozatának célja, hogy fórumot teremtsen a pécsi történészek és hallgatók számára szakmai párbeszéd folytatására olyan történelmi események kapcsán, amelyek egyrészt vitát váltanak ki a szaktörténészek körében, másrészt emlékezetkultúránkban is vitatott jelenségeknek számítanak, ezért közéleti polémiákat is gerjesztenek. 

A hangsúly nem az eseménytörténeten, hanem a különböző vélemények bemutatásán, új módszertani megközelítések megismertetésén és ütköztetésén van.

 

A sorozat harmadik témaköre a mohácsi csata lesz.

Időpont: 2019. szeptember 5. 17 óra

Helyszín: Civil Közösségek Háza konferenciaterme (Pécs, Szent István tér 17.)

 

A vita résztvevői:

 

Fodor Pál, tudományos tanácsadó, főigazgató (MTA BTK TTI)

Pap Norbert, egyetemi tanár (PTE TTK)

Varga Szabolcs, tudományos munkatárs (MTA BTK TTI)

 

Moderátor: Csukovits Enikő, a Magyar Történelmi Társulat főtitkára, tudományos tanácsadó (MTA BTK TTI)

 

(A Janus Pannonius Múzeum Bertók Gábor által vezetett kutatócsoportja külföldi konferencia miatt nem tud részt venni az eseményen.)

 

A programhoz szeptember 7-én az MTA/PTE kutatócsoport jóvoltából egy kirándulás is kapcsolódik, részletei a mellékelt fájlban! A kiránduláson zárt sportcipő, sportos viselet, innivaló biztosítása javasolt. Regisztráció szeptember 4-ig a zana@gamma.ttk.pte.hu email címen Zagyi Nándor tud. segédmunkatársnál (PTE TTK) lehet.


Letöltés

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.