Menü
Ajánlott programok és hírek
 

Könyvbemutató és projektzáró a Magyar Nemzeti Levéltárban

A 2018-as Mátyás Király Emlékév záróeseménye

A Magyar Nemzeti Levéltár szeretettel hívja az érdeklődőket projektzáró bemutatójára 2019. március 18-án 14 órai kezdettel az MNL Országos Levéltára, Bécsi kapu téri kiállítótermébe.

 

A Hunyadiak címereslevelei 1447-1489. című kiadványról

 

A Magyar Nemzeti Levéltár számos itthoni és külföldi köz- és magángyűjteményben őrzött, a Hunyadiak által kibocsátott címereslevelet tárt fel, majd egy reprezentatív könyv formájában jelentette meg azokat. A kiadvány 47 címereslevél átírt latin szövegét, magyar nyelvű kivonatát, a címerleírásokat és a címereket is tartalmazza. A látványos képek mellett minden oklevélhez tudományos igényű ismertető tanulmányt is talál az olvasó. A kötet történeti támpontokban gazdag bevezetőjéből a Mátyás-kori címereslevelek adományozását, a Mátyás-kori címerművészet európai és a Corvina-műhellyel való kapcsolatait, valamint a címereslevelek diplomatikáját ismerhetjük meg.

 

Az esemény részletes programjáról a meghívóból értesülhet:


Letöltés

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.