Menü
Saját programok és hírek
 

Tisztújító közgyűlés

Május 11-én a Magyar Történelmi Társulat megtartotta éves közgyűlését

A Magyar Történelmi Társulat 2019. évi közgyűlésére május 11-én (szombaton) került sor  ELTE BTK-n.  Hermann Róbert elnöki megnyitója után Csukovits Enikő  főtitkári beszámolója következett, majd a  Századok és a Turul főszerkesztője tájékoztatta a tagságot a tavalyi esztendő eredményeiről.
Ezt követően a szakosztályok, csoportok és tagozatok elnökeinek beszámolójára került sor, majd a Revíziós Bizottság ismertette a Társulat gazdálkodásával kapcsolatos főbb elemeket. A tagság a beszámolókat egyhangúlag elfogadta.   
Tekintettel az Alapszabályban előírtakra, négyévente a Társulat tisztújítást tart. Hermann Róbert és Csukovits Enikő újabb négy esztendőre kandidált az általuk eddig betöltött feladatokra, valamint a Jelölő Bizottság előterjesztése alapján sor került a  Magyar Történelmi Társulat tisztviselőinek megválasztására is. (A megválasztott tagok névsorát itt tekintheti meg.)
A leköszönő tisztségviselőknek köszönjük eddig munkáját, az új vezetőségi testületnek pedig sok sikert kívánunk!
Az éves közgyűlést Varga Szabolcs (MTA BTK TTI, tudományos munkatárs) Mohács útvesztői.  Az 1526. évi ütközet értelmezési keretei című előadása, majd az újraválasztott elnök, Hermann Róbert összegző szavai zárták.

                                      

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.