Menü
Saját programok és hírek
 

A Századok felhívása tanulmány készítésére

Tárgykör: A magyar államiság fordulópontjai

A Századok pályázatot hirdet tanulmány készítésére A magyar államiság fordulópontjai tárgykörben. A vizsgálat időhatára: Szent István uralkodásától 1990-ig.

 

A pályázat tárgya lehet minden olyan történelmi értekezés, amely:

 

a magyar történelem egy korszak- vagy uralomváltást hozó eseményét vagy az ország intézményrendszerében bekövetkező, a későbbi időszakokra nézve meghatározó jelentőségű átalakulást dolgoz fel, vagy az ehhez kapcsolódó körülményeket tárja fel. Az értekezés mutassa be, hogy az esemény milyen hatással volt az ország és lakói életére, és/vagy hogy ez a változás mikor és hogyan vált az utókor számára nyilvánvalóvá, értelmezhetővé.

 

A tervezett tanulmányokról maximum 2000 leütés terjedelmű absztraktokat kérünk benyújtani, amelyek beküldési határideje 2019. szeptember 30. (Simon Anita felelős szerkesztőnek címezve a szerkesztoseg@szazadok.hu e-mailcímre.)

 

Az absztraktokat a szerkesztőség bírálja el 2019. október 31-ig, és az eredményről értesíti a pályázót. (Az elfogadott absztrakt nem jelenti automatikusan a biztos megjelenést, arról a szerkesztőség az elkészült tanulmány végleges szövegének ismeretében, annak anonim szakmai lektorálása után dönt.)

 

A Századok közlési szabályzatának megfelelően (http://szazadok.hu/szerzoinknek) az elkészített tanulmány maximális terjedelme szóközökkel és lábjegyzetekkel együtt legfeljebb 80 ezer leütés lehet.
Leadási határidő: 2020. március 31., de a tanulmány az absztrakttal kapcsolatos pozitív visszajelzés után folyamatosan benyújtható.

 

a Századok szerkesztősége

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.