Menü
Saját programok és hírek
 

A nemzeti alaptantervről

A Magyar Történelmi Társulat Tanári Tagozatának állásfoglalása a NAT 2018 tervezetről

Nem vitás, hogy nagy szükség van a történelemtanítás megújítására. Ezt felismerve dolgozták ki az Oktatás 2030 Projekt keretében az új Nemzeti alaptanterv tervezetét. A dokumentum számos követendő ötletet tartalmaz, ám ezek megvalósíthatósága sokszor kérdéseket vet fel.

Úgy véljük - és ezzel nem vagyunk egyedül -, hogy szükség lett volna már a készítés fázisában is a szakmai egyesületekkel történő egyeztetésre, hogy a megújulás jogos igénye valóban teljesülhessen, egyelőre a tartalmi szabályozó szintjén. Bár a NAT készítői 2017 őszén megkeresték a Tagozatot, hogy háttéranyag  készüljön a meginduló munkához, további egyeztetés nem történt a készítők és a Tagozat között, emiatt a Tagozat a tervezetet véleményezni csak nyilvánosságra hozatala után tudja.

További részletekért látogasson el Tanári Tagozat honlapjára.

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.