Menü
Ajánlott kiadványok
 

Megjelent Takács Tibor: Büntetőterület című kötete

Könyvbemutató 2018. június 28-án 15 órakor

Egy focimeccset sokféleképpen lehet nézni. Más szemmel látja a szurkoló, a néző, a játékos, az edző és a sportújságíró. De vajon a magyar állambiztonság emberei mit láttak, és főleg mit kerestek a stadionokban, a lelátókon, a játékosok öltözőiben, a klubházakban, a kádereknek fenntartott kormánypáholyokban? Miért fordított akkora figyelmet a focira és a focistákra a mindenkori hatalom, Rákosiék, majd Kádárék? Miként kezelték és mire használták a rezsim vezetői a labdarúgókat és általában az élsportolókat? A Büntetőterület a futball szemszögéből rajzolja meg az 1945 és 1990 közötti magyar valóság képet pártiratok, ügynökjelentések és titkosszolgálati tisztek beszámolói alapján. 

 

 

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és a Jaffa Kiadó szeretettel meghívja Önt 2018. június 28-án, csütörtökön 15 órára a levéltár aulájába (1067 Budapest, Eötvös utca 7.) a kötet bemutatójára.  A szerzővel Ablonczy Bálint beszélget.

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.