Menü
Saját programok és hírek
 

Főtitkári összefoglaló és üzenet

Legyen a Magyar Történelmi Társulat tagja jövőre is!

Kedves Kolléga!

Az elmúlt esztendőben ünnepeltük Társulatunk megalakulásának 150. évfordulóját. A jeles alkalom egyszerre nyújtott számunkra lehetőséget az ünneplésre, a visszatekintésre és a megújulásra. Az évfordulóhoz kapcsolódóan novemberben nagy sikerű konferenciát tartottunk a magyar forráskiadás múltjának, jelenének és jövőjének megvitatására (Történelem egy kattintásnyira? Klasszikus forráskiadás és/vagy levéltári adatbázisok címmel), decemberben pedig a Társulat tudományirányításban játszott szerepét vizsgáltuk (A Magyar Történelmi Társulat szerepe a tudományirányításban. Hét társulati elnök címmel).

 

Az évforduló tiszteletére elkészült a Társulat két folyóiratának, a Századoknak és a Turulnak az új honlapja, és 2017 elejétől kezdve megújult formában jelenik meg a Századok is.

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy a múlt évben egyre több vidéki helyszínen vehettek részt társulati előadásokon, konferenciákon. Kérjük, idén is kísérjék figyelemmel vidéki csoportjaink munkáját, hogy a közelben élő tagjaink ne maradjanak le a Szegeden, Nyíregyházán, Miskolcon, Egerben, Szombathelyen, Győrben, Sopronban, Székesfehérváron vagy Pécsett tartott rendezvényeinkről. És még egy jó hírről is beszámolhatunk: ez évben a szokásoktól eltérően két levelet továbbítunk Önöknek, a megszokott főtitkári levél mellett örömmel küldjük Társulatunk újjáalakult Tanári Tagozatának felhívását is. Reméljük, minél többen vesznek részt a tagozati munkában!

 

Folytatjuk budapesti előadásainkat illetve konferenciáinkat is, és ez évben is tervezünk nyári társulati tábort. Az ez évi nyári tábor a helytörténetírás műhelytitkaiba avatja be az érdeklődőket, a rendezvény címe: A hely embere – az ember helye. Emberközpontú történetírás – helytörténeti kutatás. Helye és ideje: 2018. aug. 14-16. Zamárdi, Hethland üdülő.)

 

Társulatunk tevékenységéről, programjairól, a tagoknak nyújtott kedvezményekről továbbra is részletesen  tájékoztat honlapunk: www.tortenelmitarsulat.hu, valamint Facebook-oldalunk (https://www.facebook.com/tortenelmitarsulat/), de természetesen a hagyományos módon is küldünk értesítést társulati életünk minden eseményéről.

 

A hagyományoknak megfelelően tájékoztatásul közöljük, hogy Társulatunk tagjai 2017. évi adójuk 1 százalékából a Társulatnak 150.745, a Századok Alapítványnak 48.807 forintot juttattak. Az elnökség nevében köszönöm a segítséget és kérem, hogy továbbra is támogasson bennünket.

 

Az éves tagdíjat már sok tagunktól megkaptuk – természetesen levelünk befizetésekkel kapcsolatos

információi őket nem érintik. A legfontosabb gyakorlati információkat azonban szükségesnek tartjuk, hogy

ismét rögzítsük.

a Magyar Történelmi Társulat adószáma:

19007706-1-41.

a Századok Alapítvány adószáma:

19657985-1-41

Tagdíjunk a 2018. évre is változatlan, az aktív dolgozóké 3000, a nyugdíjasoké és a diákoké 1000 forint. Kérjük, hogy lehetőség szerint átutalással egyenlítse ki tagdíját. Természetesen ez a mellékelt csekken is történhet.

 

Bankszámlaszámunk: 11991102-02103006-00000000

Nemzetközi bankszámlaszámunk: HU 16 1199 1102 0210 3006 0000 0000

Esetleges névegyezések miatt kérjük, a közlemény rovatban tüntesse fel nálunk regisztrált e-mail címét vagy levelezési címét.

 

Akik a tagdíjat befizették, továbbra is jogosultak a Századok adatbázisának használatára. Kérjük, hívja fel erre a lehetőségre barátai, ismerősei figyelmét. Emlékeztetőül a Századok adatbázisa használatának feltételei:

1. Magyar Történelmi Társulati tagság. Az újonnan jelentkezők a Társulat honlapján

(http://www.tortenelmitarsulat.hu) az E-ügyintézés c. ablak megnyitása után, az ott található űrlap

kitöltésével és elküldésével regisztráltathatják magukat.

2. a tagsági díj befizetése (felnőtteknek évi 3000, diákoknak és nyugdíjasoknak évi 1000 forint)

3. A tagdíj beérkezését követően aktiváljuk jelszavát, amely a Századok adatbázisának korlátozás nélküli használatra jogosítja fel Önt. Az aktiválásról értesítjük e-mailen, kérésre telefonon vagy postán. 2017-ben aktivált jelszava 2018. február 28-ig érvényes, azt követően azonban a rendszer már nem fogadja el. Az éves tagdíj befizetését követően kérjük, hogy a fent részletezett módon járjon el.

 

Remélem, az év során számos rendezvényen találkozhatunk majd. A Társulat tevékenységéhez kapcsolódó bármilyen ügyben mindig szívesen állunk rendelkezésére. Jó egészséget, eredményes munkát, izgalmas programokat kíván, üdvözlettel:

Csukovits Enikő

főtitkár

Programnaptár
Mai napi programok
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.