Menü
Ajánlott kiadványok
 

Megjelent Stanisław Sroka könyve magyarul

A krakkói Jagelló Egyetem professzorának kötete A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal címen látott napvilágot

Az eredeti nyelven 2010-ben Krakkóban megjelent mű fordítását Tapolcai László, kiadását pedig az MTA BTK "Lendület" Középkori Magyar Gazdaságtörténet Kutatócsoport vállalta magára. Mivel a csoport kutatási témájának egyik hangsúlyos része a középkori Magyar Királyság külkereskedelmi kapcsolatainak vizsgálata, magától értetődőnek tekintettük tehát, hogy Stanisław Sroka munkáját a magyar szakmai közönség számára is hozzáférhetővé tegyük. A könyv lektora, Draskóczy István, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzora, a Magyar Gazdaságtörténeti Kutatócsoport tagja, a szöveg és a jegyzetek gondozója Weisz Boglárka, a kutatócsoport vezetője volt.

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.