Menü
Saját programok és hírek
 

Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Történelmi Társulat

2017. május 13-án került sor a rendezvényre

Szokásos éves rendezvényünkre az ELTE BTK épületében került sor 10 órai kezdettel. Hermann Róbert elnök úr megnyitója után a Csukovits Enikő főtitkár asszony által készített részlete éves beszámolót ismerhette meg a hallgatóság - mely számos új és örvendetes eseményre hívta fel a figyelmet. (Új tagozatok alakultak, illetve egykor már működők újjáalakultak, megújult a Társulat honlapja, elindult a FB oldal, a Századok könyvek sorozat újabb darabbal gazdagodott, kiemelten jól sikerült a nyári tábor – és lesz idén is, szintén Zamárdiban – hogy csak néhányat emeljünk ki a főtitkári beszámolóból ).
Ezt követően a Századok és Turul folyóirat főszerkesztői (Frank Tibor és Rácz György) ismertették a társulat folyóiratainak éves működési eseményeit, majd a szakosztályok és tagozatok, végül a csoportok vezetői tartották meg beszámolójukat. A kávészünet előtti első rész zárásaként Draskóczy István olvasta fel a Revíziós Bizottság beszámolóját. A beszámolók után a közgyűlés szavazott, és azokat elfogadta.

A hagyományoknak megfelelően tudományos előadás is szerepelt a programban, melyet Varga Bálint (MTA BTK TTI tudományos munkatársa) tartott A magyar történettudomány intézményesülése az Osztrák-Magyar Monarchia kontextusában címmel.

Az előadást az elnöki zárszó és kötetlen beszélgetés követte.

 

Programnaptár
Mai napi programok
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.