Menü
Ajánlott kiadványok
 

Testimonio litterarum

Tanulmányok Jakó Zsigmond tiszteletére születésének 100. évfordulóján

2016. októberében az Erdélyi Múzeum Egyesület gondozásában megjelent Jakó Zsigmond születésének 100. évfordulája a Testimonio litterarum című emlékkötet.

Részlet a borítószövegéből:

"Maradandó a könyvekbe, forrásközlésekbe, tanulmányokba foglalt életmű, s ahogy – Arany Jánossal szólva – „időben, térben távozik” Jakó Zsigmond alakja, úgy becsüljük egyre jobban az életművet megvalósító jellemet, a rendkívüli magatartást, életfelfogást, a példaadó rendszeres munkát, a másokat is serkentő szervezőkészséget, a hibákat folyton észlelő és szóvá tevő szent felháborodást.

Születésének centenáriumára összeállított emlékkönyvünk szerzői az iskolateremtő professzor barátai, ifjabb pályatársai, tanítványai, a vele személyes kapcsolatba került szakmabeliek. Tanulmányaiknak sokféleségük ellenére közös jellemzője az, hogy mindegyik szerző legújabb kutatásainak eredményeit foglalta össze, azaz mindenik írás az adott kérdéskör legfrissebb feldolgozása."

 Sipos Gábor

 

Programnaptár
Mai napi programok
Erre a napra nincsenek programok.
Támogatóink
 
 
Facebook
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.